عوارض تزريق ژل لب در دوران شيردهی چیه؟

saman1391

عضو انجمن
سلام دوستان، من یه بچه چند ماهه دارم و هنوز شیر میدم. مدتیه خیلی به تزریق ژل لب فکر می‌کنم ولی چون شیرده هستم یه مقدار دودلم.

کسی اینجا بوده که تو دوران شیردهی ژل لب تزریق کرده باشه؟ مشکلی براش پیش اومده؟

اصلاً تزریق ژل لب وقتی آدم شیر میده خطر داره یا بهتره تا پایان شیردهی صبر کنم؟

من بیشتر نگران خود بچه‌ام هستم. مواد ژل لب ممکنه وارد شیر مادر بشه؟

اگه ژل هیالورونیک اسید باشه، باز هم تو دوران شیردهی محدودیت داره؟

کسی از پزشکش درباره تزریق ژل لب در دوران شیردهی سؤال کرده؟ پزشک چی گفته؟

اگه مثلاً بچه فقط شب‌ها شیر بخوره و بقیه غذاش رو بخوره، باز هم باید تا پایان شیردهی صبر کرد؟

یکی از دوستانم میگه چون ژل داخل لب تزریق میشه و وارد خون نمیشه، مشکلی برای شیر مادر نداره. این حرف درسته؟

بعد از تزریق ژل اگه لب خیلی ورم کنه یا التهاب داشته باشه، این موضوع می‌تونه روی شیردهی تأثیر بذاره؟

اگه بعد از تزریق عفونت یا حساسیت ایجاد بشه، داروهایی که برای درمان میدن ممکنه برای بچه مشکل ایجاد کنه؟

کسی بوده که قبل از بارداری ژل لب زده باشه و بعداً در دوران شیردهی مشکلی براش پیش اومده باشه؟

من حتی به این فکر کردم که چند روز قبل و بعد از تزریق شیرم رو بدوشم و به بچه شیر ذخیره شده بدم. این کار اصلاً لازم هست؟

اگه کسی تجربه شخصی داره ممنون میشم بگه چند ماه از زایمانش گذشته بوده و بچه‌اش چند ماهه بوده.

واقعاً بین اینکه الان ژل بزنم یا چند ماه دیگه صبر کنم موندم. بیشتر از نتیجه زیبایی، نگرانی‌ام بابت بچه‌مه.

admin_99

Administrator
عضو کادر مدیریت

خطر ژل لب برای شیردهی چقدر است؟​

به طور کلی، بیشتر پزشکان و منابع معتبر، تزریق ژل لب (حتی با هیالورونیک اسید) را در دوران شیردهی توصیه نمی‌کنند، اما دلیل اصلی آن بیشتر احتیاط است تا یک خطر اثبات‌شده. هنوز مطالعات کافی و دقیقی روی زنان شیرده انجام نشده که ایمنی مطلق آن را ثابت کند.

نکته کلیدی این است که خود ماده ژل هیالورونیک اسید به احتمال قوی وارد شیر مادر نمی‌شود، اما سایر جنبه‌های تزریق مانند مواد بی‌حسی، خطر عفونت و داروهای درمانی هستند که می‌توانند نگران‌کننده باشند.

بررسی دقیق سوالات شما​

۱. آیا مواد ژل وارد شیر مادر می‌شود؟ (نظر دوستتان درست است؟)​

تا حدودی بله، حرف دوستتان از نظر علمی درست است. ژل‌های هیالورونیک اسید (HA) به صورت موضعی در لب تزریق می‌شوند و در محل تزریق باقی می‌مانند و به طور معمول به جریان خون وارد نمی‌شوند تا بتوانند به شیر مادر منتقل شوند. بدن آن‌ها را به مرور زمان در همان محل تجزیه می‌کند.

منبع معتبر InfantRisk Center تأیید می‌کند که ژل‌های هیالورونیک اسید "به جریان خون یا شیر مادر وارد نمی‌شوند" و نیازی به قطع شیردهی پس از تزریق آن‌ها نیست.

۲. پس اگر خود ژل مشکلی ندارد، نگرانی اصلی چیست؟​

نگرانی‌های اصلی به کل فرآیند تزریق مربوط می‌شود، نه فقط به خود ژل:

• مواد بی‌حسی (لیدوکائین): بیشتر ژل‌ها حاوی مقدار کمی لیدوکائین برای کاهش درد هستند. لیدوکائین می‌تواند به مقدار بسیار جزئی وارد شیر مادر شود، اما مقادیر آن بسیار ناچیز و بی‌خطر تلقی می‌شود.
  • خطر عفونت: هر تزریق یک عمل تهاجمی است و خطر کوچکی برای عفونت دارد. اگر عفونت ایجاد شود، ممکن است نیاز به آنتی‌بیوتیک‌هایی باشد که برای شیردهی مناسب نیستند.
  • واکنش‌های التهابی و ورم: تزریق می‌تواند باعث ورم، قرمزی و التهاب در ناحیه لب شود. این وضعیت می‌تواند برای مادر ناراحت‌کننده باشد و استرس ناشی از آن به طور موقت بر تولید شیر تأثیر بگذارد.

۳. پزشکان در این مورد چه می‌گویند؟​

اکثر پزشکان و کلینیک‌های معتبر، شیردهی را یک منع مصرف نسبی برای تزریق ژل می‌دانند و توصیه می‌کنند تا پایان دوره شیردهی صبر کنید. دلیل این توصیه، اصل احتیاط است، زیرا کارآزمایی‌های بالینی روی زنان باردار و شیرده به دلایل اخلاقی انجام نمی‌شود و بنابراین داده‌های قطعی در این زمینه وجود ندارد.

برخی از پزشکان ممکن است رویکرد متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال، یک کلینیک ژاپنی توصیه کرده است که پس از تزریق، حدود ۳ روز (۷۲ ساعت) صبر کنید و سپس شیردهی را از سر بگیرید تا حتی با وجود احتمال بسیار کم انتقال، نهایت احتیاط رعایت شود.

۴. آیا راهی برای شیردهی در صورت تزریق وجود دارد؟ (مثل دوشیدن شیر)​

بله، برخی از مادران این کار را برای اطمینان خاطر انجام می‌دهند. دوشیدن و ذخیره شیر قبل از تزریق و سپس دوشیدن و دور ریختن شیر در چند نوبت اول پس از تزریق، یک استراتژی محتاطانه است. اما همانطور که گفته شد، به نظر می‌رسد این کار برای خود ژل هیالورونیک اسید ضروری نیست و بیشتر برای اطمینان از عدم انتقال مواد بی‌حسی یا در صورت بروز عفونت انجام می‌شود.

۵. اگر بچه فقط شب‌ها شیر بخورد، باز هم باید صبر کرد؟​

بله. توصیه به صبر کردن مربوط به ماده ژل نیست، بلکه به کل دوره شیردهی مربوط می‌شود. تا زمانی که هر مقدار شیری از بدن شما به کودک می‌رسد، اصل احتیاط برای جلوگیری از هرگونه خطر احتمالی (مانند عفونت یا انتقال مواد بی‌حسی) پابرجاست.

۶. چه کسانی تجربه مشابه داشته‌اند؟​

در انجمن‌های گفتگوی مادران، تجربیات متفاوتی دیده می‌شود. برخی مادران بدون هیچ مشکلی تزریق کرده‌اند و برخی دیگر ترجیح داده‌اند تا پایان شیردهی صبر کنند. یک پزشک متخصص اطفال (Dr. Thomas Hale) از مرکز InfantRisk نظر مساعدی در مورد ایمنی ژل‌های HA دارد، اما اکثر متخصصان پوست و مو همچنان توصیه به صبر می‌کنند.

جمع‌بندی و پیشنهاد نهایی​

با توجه به تمام اطلاعات موجود، تصمیم محتاطانه و توصیه‌شده برای اکثر مادران، صبر کردن تا پایان دوره شیردهی است. این کار شما را از هرگونه نگرانی و ریسک احتمالی (هرچند کوچک) در مورد سلامت کودکتان راحت می‌کند.

اگر تصمیم به انجام تزریق در دوران شیردهی را دارید، حتماً این موارد را رعایت کنید:

• با یک پزشک متخصص و با تجربه (متخصص پوست یا جراح پلاستیک) مشورت کنید و تمام نگرانی‌های خود را مطرح کنید.
  • از یک کلینیک معتبر با رعایت کامل اصول استریل استفاده کنید تا خطر عفونت به حداقل برسد.
  • در مورد مواد بی‌حسی به کار رفته و گزینه‌های جایگزین با پزشک صحبت کنید.

🔴 لینک های مفید: شبیه ساز منظومه شمسی , استخاره با قرآن , فال حافظ آنلاین , دانلود والپیپر گوشی
میزبانی شده توسط سرورهای قدرتمند افیکس هاست

بالا