شرایط تعویض مهندس ناظر

ghazalpanah

تازه وارد
تعویض مهندس ناظر یک از چالش‌هایی است که بین مالک و مهندس ناظر ایجاد می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که چرا و تحت چه شرایطی انصراف یا تعویض مهندس ناظر انجام می‌شود و اینکه آیا مالک می‌تواند مهندس ناظر را عوض کند یا نه؟ در این مقاله از آکادمی عمران همراه ما باشید.

شرایط تعویض ناظر ساختمان چیست؟​

بر اساس مبحث دوم مقررات ملی ساختمان، در صورت پایان یافتن مدت قرارداد نظارت، توافق مالک و ناظر و شرایط خاصی مثل فوت، منع قانونی یا سلب صلاحیت ناظر حقیقی و غیره (با تایید مراجع ذی‌صلاح)، ادامه عملیات ساختمانی تا زمان معرفی و شروع به کار ناظر جدید ممنوع است. مرجع صدور پروانه ساختمان موظف است تا زمان معرفی ناظر جدید توسط سازمان نظام مهندسی استان، از ادامه هرگونه عملیات ساختمانی جلوگیری کرده و سازمان استان نیز مکلف است پس از انعقاد قرارداد جدید با مالک، نسبت به معرفی ناظر یا ناظران جدید اقدام نماید.
در صورتی که هر یک از شرایط زیر در طول پروژه پیش بیاید، تعویض ناظر با توافق طرفین (مالک و ناظر) انجام می‌شود:

اتمام قرارداد نظارت​

قرارداد نظارت که بین ناظر و مالک منعقد می‌شود، عمدتا یک توافق مالی است که در آن مهندس ناظر در قبال کنترل اجرای صحیح پروژه، حق نظارت را دریافت می‌کند. اما نکته مهم این است که تعهدات قانونی ناظر فقط به جنبه مالی محدود نمی‌شود.

توافق بین مالک و ناظر

ممکن است مالک و ناظر به دلایل گوناگون برای تعویض مهندس ناظر توافق کنند. در این شرایط با تکمیل فرم تعویض ناظر و تایید آن در دفترخانه، درخواست به مرجع صدور پروانه ارسال می‌شود. پس از طی مراحل قانونی، ناظر جدید جایگزین ناظر قبلی خواهد شد.

شرایط خاص​

همانطور که در مقررات ملی ساختمان عنوان شده اگر شرایط زیر برقرار باشد، تعویض مهندس ناظر انجام می‌شود:
  • منع قانونی یا ناتوانی مهندس ناظر
  • فوت مهندس ناظر
  • حجر
  • ناتوانی ناظر حقیقی در انجام وظایف
  • مسافرت به خارج از کشور
  • سلب صلاحیت قانونی
 


🔴 لینک های مفید: شبیه ساز منظومه شمسی , استخاره با قرآن , فال حافظ آنلاین ,
میزبانی شده توسط سرورهای قدرتمند افیکس هاست

بالا