کاهش فشار خون بالا به کمک ورزش

بالا بودن فشار خون و ورزش نکردن به هم مرتبط هستند. خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش سن زیاد می شود، اما ورزش می تواند یک رویکرد بدون دارو برای کاهش فشار خون بالا باشد.
اگر فشار خون شما بالا باشد، با ورزش می توانید به کنترل آن کمک کنید، اما نه به این معنی که به اندازه ی یک دونده ی ماراتن بدوید و یا حتما به یک باشگاه ورزشی بروید. در عوض، آرام شروع کنید و فعالیت بدنی بیشتری را به زندگی روزمره ی خود اضافه کنید.

تاثیر ورزش بر فشار خون

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که ورزش چگونه باعث کاهش فشار خون میشود؟ یا فشار خون بالا و ورزش چگونه به یکدیگر مرتبط هستند؟ در اینجا به سوالات شما پاسخ داده ایم.
فعالیت بدنی منظم، قلب را قوی می کند. قلب قوی می تواند خون بیشتری را با تلاش کمتری پمپ کند. اگر قلب شما بتواند برای پمپ کردن کار کمتری انجام دهد، نیروی وارد شده بر روی شریان ها کاهش می یابد، و در نتیجه باعث کاهش فشار خون می شود.
افزایش فعالیت ورزشی می تواند فشار خون سیستولیک را به طور متوسط ۴ تا ۹ میلی متر جیوه کاهش دهد. این کار به اندازه ی برخی داروهای فشار خون کارآمد است. در برخی افراد، کمی ورزش برای کاهش فشار خون کافی است و دیگر نیازی به داروهای فشار خون نیست.
اگر فشار خون شما در سطح مطلوبی است ( کمتر از ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه ) ورزش می تواند به جلوگیری از ابتلا به آن با افزایش سن کمک کند. همچنین ورزش منظم کمک می کند تا یک وزن سالم را حفظ کنید که یکی دیگر از راه های مهم برای کنترل فشار خون است. اما برای پایین نگه داشتن فشار خون، نیاز است ورزش منظم انجام دهید. یک تا سه ماه طول می کشد تا ورزش منظم بر روی فشار خون اثر بگذارد. مزایای آن تا زمانی که ادامه پیدا کند باقی می مانند.

bike-daily-happy.jpg

کاهش وزن و فشار خون بالا​

کاهش وزن بالا می تواند باعث افزایش موقت فشار خون در طول ورزش شود. این افزایش می تواند چشمگیر و بسته به میزان فعالیتی که انجام می دهید باشد.
اما کاهش وزن نیز می تواند مزایای طولانی مدتی برای فشار خون داشته باشد. می تواند جنبه های دیگری از سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد و به کاهش خطر کلی بیماری های قلبی عروقی کمک کند. وزارت بهداشت و خدمات انسانی توصیه می کند که ترکیبی از تمرین های قدرتی برای همه ی عضلات را در برنامه ی مداوم تناسب اندام حداقل دو بار در هفته قرار دهید. اگر دارای فشار خون بالا هستید و می خواهید کاهش وزن در برنامه تناسب اندام شما باشد ، به یاد داشته باشید:

۱- روش صحیح و مناسب را یاد بگیرید و استفاده کنید. با استفاده از روش مناسب خطر آسیب را کاهش می دهید.
۲- نفس خود را نگه ندارید. نگه داشتن نفس در طی فعالیت می تواند اثرات خطرناکی بر روی فشار خون داشته باشد. در عوض در طول تمرین به طور مداوم و به راحتی نفس بکشید.
۳- وزنه های سبک تر را بردارید اما تعداد دفعات انجام آن را زیاد کنید. وزنه های سنگین تر نیاز به فشار بیشتری دارند که می تواند باعث افزایش فشار خون شود. می توانید ماهیچه های خود را با وزنه های سبک تر با افزایش تعداد انجام آن ها به چالش بکشید.
۴- به بدن خود گوش دهید. هر زمان که احساس کردید نفس کم آوردید و یا دچار سرگیجه یا درد در قفسه سینه شدید فعالیت خود را قطع کنید.
۵- اگر دارای فشار خون بالا هستید، قبل از اضافه کردن تمرینی به برنامه ی تناسب اندام خود به پزشک خود اطلاع دهید.
 

NAZILA

عضو انجمن

بهترین ورزش برای فشار خون بالا​

ورزش‌های هوازی می‌توانند راهی مناسب برای کنترل فشار خون بالا باشند. ورزش‌های انعطافی و قدرتی مانند وزنه‌برداری هم بخش مهمی از برنامه‌ی کلی تناسب اندام هستند. نیازی نیست شما ساعت‌ها در باشگاه به انجام فعالیت ورزشی بپردازید تا از فواید ورزش‌های هوازی سود ببرید. اضافه کردن فعالیت‌های فیزیکی با شدت متوسط به برنامه‌ی روزانه نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

ورزش‌های هوازی مناسب برای کاهش فشار خون​

هر فعالیت ورزشی که ضربان قلب شما را افزایش دهد و نرخ نفس کشیدن شما را بالا ببرد به عنوان ورزش هوازی شناخته می‌شود. در بین ورزش‌های هوازی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • انجام کارهای خانه مانند زدن چمن‌ها، باغبانی یا سابیدن کف زمین.
  • ورزش‌هایی مانند بسکتبال و تنیس.
  • بالا رفتن از پله‌ها.
  • پیاده‌روی آهسته و سریع.
  • دوچرخه‌سواری
  • شنا
  • رقص

متخصصان پیشنهاد می‌کنند در یک هفته حداقل 150 دقیقه فعالیت ورزشی متوسط ، 75 دقیقه ورزش هوازی ، یا ترکیبی از ورزش‌هایی با شدت متوسط و شدید داشته باشید. هدف خود را روی حداقل 30 دقیقه فعالیت هوازی در بیشتر روزهای هفته قرار دهید. اگر این قابلیت را ندارید که زمان زیادی را یکباره برای ورزش کنار بگذارید، به یاد داشته باشید که فعالیت‌های شدید اما کوتاه هم به حساب می‌آیند. شما می‌توانید این مقدار از فعالیت را در 10 جلسه‌ی ورزش هوازی تقسیم کنید و همان فواید جلسات 30 دقیقه‌ای را بدست بیاورید.

همچنین، اگر شما چندین ساعت در روز را به نشستن می‌گذرانید، سعی کنید مقدار زمانی که در حالت نشسته به سر می‌برید را کاهش دهید. تحقیقات نشان داده‌اند که نشستن به مدت طولانی می‌تواند مشکلات زیادی را برای سلامتی شما به وجود بیاورد. هدف خود را 10 دقیقه فعالیت ورزشی با شدت کم – مانند پیاده‌روی کوتاه مدت – قرار دهید.

ورزش های مضر برای فشار خون بالا که باید از انجام آن‌ها دوری کنیم چیستند ؟

تمرینات با وزنه و فشار خون بالا​


تمرینات با وزنه فشار خون شما را به صورت موقت افزایش می‌دهند. این افزایش ناگهانی در فشار خون می‌تواند بسته به اینکه چه ورزنه‌ای بلند می‌کنید متغیر باشد. با این حال وزنه‌برداری می‌تواند تاثیرات مثبت بلند مدتی نیز برای فشار خون داشته باشد. متخصصان پیشنهاد می‌کنند تمرینات قدرتی را نیز تا حد امکان وارد برنامه‌ی ورزشی خود کنید تا روی همه‌ی گروه‌های عضلانی خود کار کنید. پیشنهاد می‌شود 2 روز در هفته این دسته از تمرینات را در برنامه‌ی تمرینی خود بگنجانید.

نکات مهم در انجام ورزش​

اگر فشار خون بالایی دارید و می‌خواهید تمرینات با وزنه را نیز در برنامه‌ی تناسب اندام خود قرار دهید این نکات مهم را به یاد داشته باشید :
  1. شکل صحیح انجام حرکات را یاد بگیرید. استفاده از شکل صحیح حرکات و تکنیک‌های درست ریسک خطر و آسیب دیدگی را کاهش می‌دهد.
  2. نفس خود را حبس نکنید. نگه داشتن نفس در طول انجام حرکات خطرناک است چرا که این کار فشار خون را به صورت ناگهانی افزایش می‌دهد. به جای این کار به راحتی و به شکل پیوسته نفس بکشید.
  3. وزنه‌های سبک‌تر را با تعداد بالا بلند کنید. وزنه‌های سنگین‌تر به قدرت بیشتری نیاز دارند و فشار خون شما را بیشتر افزایش می‌دهند. شما می‌توانید عضله‌های خود را با وزنه‌های سبک‌تر و افزایش تعداد انجام حرکات هم به چالش بکشید.
  4. به بدن خود توجه کنید. اگر به شدت به نفس افتادید یا احساس گیجی می‌کنید، یا تجربه‌ی درد سینه و فشار در آن ناحیه را داشتید بلافاصله انجام حرکت ورزشی را متوقف کنید.
اگر فشار خون بالایی دارید، باید قبل از انجام یک برنامه‌ی ورزشی با پزشک خود مشورت کنید، مخصوصا اگر :
  1. مرد با سن بالای 45 سال یا خانم با سن بالای 55 سال هستید.
  2. سیگار می‌کشید یا در 6 ماه گذشته سیگار می‌کشیدید.
  3. اضافه وزن زیادی دارید.
  4. مشکلات سلامتی مزمن مانند دیابت یا بیماری‌های ریوی دارید.
  5. کلسترل بالا یا فشار خون بالا دارید.
  6. سابقه‌ی حمله‌ی قلبی دارید.
  7. در خانواده سابقه‌ی بیماری‌های قلبی قبل از سن 55 سال در مردان یا 65 سال در زنان وجود داشته است.
  8. در ناحیه‌ی سینه، فک، گردن یا بازو‌ها در زمان فعالیت احساس درد می‌کنید.
  9. با انجام فعالیت شدید احساس گیجی می‌کنید.
  10. در مورد سلامتی خود شک دارید یا مدت زیادی است که فعالیت ورزشی نداشته‌اید.

اگر به صورت مداوم داروی خاصی مصرف می‌کنید، قبل از انجام فعالیت‌های ورزشی با یک پزشک مشورت کنید – مخصوصا اگر داروها روی واکنش بدن شما به فعالیت‌های ورزشی تاثیر می‌گذارند.
 


🔴 لینک های مفید: شبیه ساز منظومه شمسی , خرید لایک ارزان
میزبانی شده توسط سرورهای قدرتمند افیکس هاست

بالا