توضیح حدیث ثقلین در کتاب کلاس هشتم
سخن زیر از رسول خدا (ص) است که متن عربی این حدیث می باشد. اصحاب پیامبر اکرم (ص) چندین بار از ایشان این سخنان را شنیده بودند، پس می توان نتیجه گرفت که این سخنان پیامبر خیلی مهم می باشد.
إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی
ما إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بهما لَنْ تَضلُّوا أبَداً و إنّهما لَنْ یَفْتَرِقا
حَتى یَرِدا عَلَیَّ الحَوْضَ
ما إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بهما لَنْ تَضلُّوا أبَداً و إنّهما لَنْ یَفْتَرِقا
حَتى یَرِدا عَلَیَّ الحَوْضَ
از این بخش به شکل های مختلفی در امتحان سوال می آید که سه نمونه آن به صورت زیر است :ای مردم، من از میان شما می روم و دو چیز گران بها را در میان شما باقی می گذارم تا وقتی به آن دو پناه ببرید گمراه نخواهید شد. یکی کتاب خدا و دیگری عترت و اهل بیتم.
این دو هرگز از هم جدا نخواهند شد تا آن هنگام که در کنار چشمه کوثر به من ملحق شوند. پس خوب مراقب باشید که بعد از من با این دو چگونه رفتار می کنید. این سخن رسول خدا بعدها به حدیث ثقلین مشهور شد.
سخنان پیامبر (ص)
1- دو امانت ارزشمندی که پیامبر (ص ) در حدیث ثقلین معرفی فرمودند ، کدامند ؟
پاسخ : قرآن و عترت پیامبر
2- طبق سخن پیامبر تنها راه رسیدن به سعادت و راه یابی به بهشت زیبای خداوند چیست؟
پاسخ : پناه بردن به قرآن و اهل بیت پیامبر
3- طبق حدیثی که خواندید ، نتیجه رها کردن قرآن یا اهل بیت چیست ؟
پاسخ : گمراهی
حدیث ثقلین را بنویسید دینی هشتم
خودت را امتحان کن صفحه 38
1- چرا خداوند پیامبر اکرم را اولین معلم قرار داد ؟
پاسخ : زیرا ایشان بهتر از هر انسان دیگری می داند که هر آیه از قرآن در چه زمانی و به چه علتی نازل شده اسن و مفهوم و تفسیر واقعی آن چیست .
2- پیامبر اکرم ( ص ) برای هدایت مردم بعد از خود چه برنامه ای طراحی کرده بود ؟
پاسخ : برنامه ای طراحی کرده بود که حتّی سعادت انسان های پس از خود را نیز تضمین می کرد . این برنامه عبارت بود از تربیت معلمان ویژه برای فهم و آموزش معارف عمیق قرآن
3- حدیث ثقلین را بنویسید ؟ترجمه
پاسخ: ای مردم، من از میان شما می روم و دو چیز گرانبها را در میان شما باقی می گذارم. تا وقتی به آن دو پناه ببرید گمراه نخواهید شد؛ یکی کتاب خدا و دیگری عترت و اهل بیتم. این دو هرگز از هم جدا نخواهند شد تا آن هنگام که در کنار چشمهٔ کوثر به من ملحق شوند، پس خوب مراقب باشید که بعد از من با این دو چگونه رفتارمی کنید .
آخرین ویرایش: