اگر سرما خورده باشیم میشه ژل لب زد یا نه؟

saman1391

عضو انجمن
یه سوال داشتم، شاید برای بقیه هم پیش اومده باشه.

من برای تزریق ژل لب وقت گرفته بودم، ولی چند روزه یه کم سرما خوردم. نه اینکه خیلی حالم بد باشه، ولی گلودرد و آبریزش بینی دارم و یه مقدار هم بی‌حالم.

حالا موندم وقت تزریق رو برم یا کنسلش کنم؟

اینجا هم یک چیزهای گفته پیشنهاد شما چیه این به نظرتون نظرش تکمیلی هست : https://beauty-isfahan.blogfa.com/post/7

اصلاً سرماخوردگی معمولی با تزریق ژل لب تداخلی داره؟ مثلاً اگه فقط آبریزش بینی داشته باشیم ولی تب نداشته باشیم، باز هم بهتره صبر کنیم؟

چیزی که بیشتر ذهنم رو درگیر کرده اینه که وقتی بدن درگیر سرماخوردگیه، ممکنه بعد از تزریق ورم لب بیشتر بشه یا احتمال عفونت بالا بره؟

از چند نفر هم پرسیدم، یکی می‌گفت مشکلی نداره و خودش با سرماخوردگی خفیف ژل زده، یکی دیگه می‌گفت اصلاً ریسک نکن و بذار کاملاً خوب بشی.

یه چیز دیگه هم هست؛ اگر سرماخوردگی همراه با تب یا بدن‌درد باشه، قضیه فرق می‌کنه؟ مثلاً کسی که فقط کمی گلودرد داره با کسی که تب و ضعف شدید داره، شرایطش برای تزریق یکیه؟

و یه سوال مهم‌تر: اگر سرما خورده باشیم و همزمان اطراف لب تبخال هم زده باشه، دیگه کلاً نباید ژل لب زد تا تبخال خوب بشه؟

من خودم راستش دوست ندارم فقط به خاطر اینکه وقت گرفته‌ام، کاری کنم که بعداً پشیمون بشم. از طرفی هم نمی‌دونم این احتیاط‌ها واقعاً لازمه یا فقط برای بعضی شرایط خاصه.

کسی تجربه مشابه داشته؟
مثلاً موقع سرماخوردگی خفیف ژل لب زده و مشکلی براش پیش نیومده، یا برعکس، صبر کرده تا کاملاً خوب بشه؟

اگر کسی تجربه واقعی یا نظر پزشک در این مورد داره ممنون می‌شم بگه.

SANAZ_BAHRAMI

عضو انجمن

❄️ سرماخوردگی معمولی و تزریق ژل لب​

حتی یک سرماخوردگی خفیف هم یک منع مصرف موقت برای تزریق ژل محسوب می‌شود. دلایل علمی این موضوع عبارتند از:

• فشار بر سیستم ایمنی: بدن شما در حال مبارزه با ویروس سرماخوردگی است و تزریق ژل یک استرس اضافی به سیستم ایمنی وارد می‌کند که می‌تواند روند بهبودی شما را کند کند.
  • افزایش التهاب و تورم: بدن در هنگام سرماخوردگی در یک وضعیت التهابی قرار دارد. تزریق ژل می‌تواند این التهاب را تشدید کرده و منجر به تورم و کبودی بیشتر از حد انتظار در ناحیه لب شود.
  • ریسک بالاتر عفونت: با تضعیف سیستم ایمنی، احتمال بروز عفونت در محل تزریق افزایش می‌یابد.

🌡️ تفاوت سرماخوردگی خفیف با تب و بدن‌درد​

بله، قطعاً شرایط فرق می‌کند. اگر علائم شما فقط محدود به گلودرد و آبریزش بینی است، ریسک‌ها در سطحی است که به تعویق انداختن کار را ضروری می‌کند. اما اگر تب، لرز، ضعف شدید یا بدن‌درد دارید، وضعیت جدی‌تر است.

• تب و بیماری تب‌دار (Febrile illness) یک منع مصرف مطلق و واضح برای تزریق هر نوع فیلر است.
  • در این شرایط، بدن شما به شدت درگیر است و انجام هرگونه اقدام زیبایی می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. کلینیک‌ها نیز معمولاً در صورت وجود این علائم، از انجام تزریق خودداری می‌کنند.

💋 تبخال فعال روی لب​

اگر در کنار سرماخوردگی، تبخال فعال هم دارید، این یک منع مصرف قطعی و بدون بحث است. در این شرایط هرگز نباید ژل لب تزریق کنید تا زمانی که تبخال کاملاً خوب و خشک شود.

• دلیل: تبخال یک عفونت ویروسی فعال در ناحیه‌ی مورد تزریق است. سوراخ کردن پوست در این ناحیه می‌تواند ویروس را به لایه‌های عمیق‌تر منتقل کند و باعث عفونت شدید، بدشکلی و یا حتی انتشار ویروس به سایر نقاط شود.

⚠️ نکته‌ی مهم: خطر واکنش التهابی تأخیری​

شاید شنیده باشید که "یکی با سرماخوردگی ژل زده و مشکلی نداشته". این موضوع می‌تواند درست باشد، اما یک ریسک کمتر شناخته‌شده اما واقعی وجود دارد: واکنش التهابی تأخیری (Delayed Inflammatory Reaction - DIR).

• سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) هشدار داده است که بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی می‌توانند باعث بروز تورم، قرمزی و التهاب در محل تزریق ژل شوند، حتی اگر تزریق هفته‌ها قبل انجام شده باشد. این واکنش می‌تواند خود را به صورت تورم ناگهانی و ناخوشایند نشان دهد و نیاز به درمان داشته باشد.

💎 جمع‌بندی و پیشنهاد نهایی​

با توجه به تمام این موارد، بهترین و امن‌ترین تصمیم برای شما به تعویق انداختن تزریق است.

• چه زمانی دوباره وقت بگیرم؟ توصیه می‌شود حداقل ۲ هفته پس از بهبودی کامل و قطعی علائم سرماخوردگی (و همچنین خوب شدن کامل تبخال) صبر کنید تا سیستم ایمنی بدن شما به حالت عادی بازگردد.
  • به پزشک خود چه بگویم؟ حتماً قبل از تزریق، پزشک خود را از سرماخوردگی اخیر و سابقه تبخال مطلع کنید. اگر سابقه تبخال مکرر دارید، پزشک ممکن است برای پیشگیری، داروی ضدویروس (مثل آسیکلوویر) برای شما تجویز کند.
نگرانی شما کاملاً بجاست. این احتیاط‌ها نه برای ترساندن شما، بلکه برای اطمینان از اینکه بهترین نتیجه را با کمترین عارضه ممکن دریافت کنید، وجود دارند. سلامتی شما در اولویت است.

🔴 لینک های مفید: شبیه ساز منظومه شمسی , استخاره با قرآن , فال حافظ آنلاین , دانلود والپیپر گوشی
میزبانی شده توسط سرورهای قدرتمند افیکس هاست

بالا