شیر پاستوریزه شیری است که به مدت ۱۵ ثانیه در دمای ۷۵ درجه سانتی گراد حرارت داده میشود.
در این دما تمام میکروبهای بیماری زای شناخته شده شیر از بین میرود. تنها ده درصد از میکروارگانیزمها زنده شیر که عموما سرمادوست هستند باقی میمانند. به همین دلیل شیر پاستوریزه پس از گذشت چند روز بسته به
کیفیت شیر خام و برودت یخچال دچار تغییر میشوند.
شیرهایی که به روش فرادما استریل میشوند به مدت ۲ ثانیه در دمای ۱۴۵درجه سانتی گراد حرارت داده شده و سپس در ظروف ۶ لایه بسته بندی و نگهداری میشوند. این نوع از شیرها به دلیل حرارت بالا حاوی هیچ گونه میکروارگانیزم زنده نیستند و با توجه به بسته بندی خاص به راحتی در خارج از یخچال به مدت شش ماه قابل نگهداری و مصرف هستند.