استرلیزه به چه معناست ؟

پاسخ درست
استریلیزه یعنی کشتن باکتری های یک وسیله یا یک ماده غذایی با حرارت

در استرلیزه کردن مواد غذا پس از درز بندی به ماده غذایی حرارت میدهند تا باکتری های درونش کشته شود

مثال :
در کارخانه های کنسرو سازی پس از بسته شدن درب کنسرو ، کنسرو ها را از یک تونل بخار عبور میدهند تا باکتری های درون کنسرو کشته شوند .
زمانی که کنسرو بدون باکتری باشد دیگر فاسد نمیشود مگر این که درب آن باز شود .

شاید الان سوال پیش بیاد که چرا کنسرو تاریخ انقضا دارد ؟
استریلیزه کردن باعث کشته شدن 100% باکتری ها نمی شود و همیشه حدود 0/001 % از باکتری ها زنده می مانند و به آرامی تکثیر می شوند .

خواهران_بسیج

عضو انجمن

معنی استریلیزه به فارسی

استریلیزه
چیزی که باوسائل علمی میکروبهایش راکشته باشند، عاری ازمیکروب، ودراصطلاح: ضدعفونی
( صفت ) آنچه که بوسایل علمی میکروبهای وی کشته شده باشد ضد عفونی شده .
 

زهرا

عضو انجمن
استریلیزه یعنی کشتن باکتری های یک وسیله یا یک ماده غذایی با حرارت

در استرلیزه کردن مواد غذا پس از درز بندی به ماده غذایی حرارت میدهند تا باکتری های درونش کشته شود

مثال :
در کارخانه های کنسرو سازی پس از بسته شدن درب کنسرو ، کنسرو ها را از یک تونل بخار عبور میدهند تا باکتری های درون کنسرو کشته شوند .
زمانی که کنسرو بدون باکتری باشد دیگر فاسد نمیشود مگر این که درب آن باز شود .

شاید الان سوال پیش بیاد که چرا کنسرو تاریخ انقضا دارد ؟
استریلیزه کردن باعث کشته شدن 100% باکتری ها نمی شود و همیشه حدود 0/001 % از باکتری ها زنده می مانند و به آرامی تکثیر می شوند .
 
پاسخ درست

farideh

عضو فعال
عضو کادر مدیریت
شیر پاستوریزه شیری است که به مدت ۱۵ ثانیه در دمای ۷۵ درجه سانتی گراد حرارت داده می‌شود.
در این دما تمام میکروب‌های بیماری زای شناخته شده شیر از بین می‌رود. تنها ده درصد از میکروارگانیزم‌ها زنده شیر که عموما سرمادوست هستند باقی می‌مانند. به همین دلیل شیر پاستوریزه پس از گذشت چند روز بسته به کیفیت شیر خام و برودت یخچال دچار تغییر می‌شوند.

شیر‌هایی که به روش فرادما استریل می‌شوند به مدت ۲ ثانیه در دمای ۱۴۵درجه سانتی گراد حرارت داده شده و سپس در ظروف ۶ لایه بسته بندی و نگهداری می‌شوند. این نوع از شیر‌ها به دلیل حرارت بالا حاوی هیچ گونه میکروارگانیزم زنده نیستند و با توجه به بسته بندی خاص به راحتی در خارج از یخچال به مدت شش ماه قابل نگهداری و مصرف هستند.
 

معصومه

تازه وارد
هموژنیزه کردن در حقیقت همان خرد کردن مولکول‌های درشت چربی است. هموژنیزاسیون اقدام مکانیکی بوده و هیچ فعالیت شیمیایی در آن دخیل نیست.

قبلا مولکول های بزرگ چربی شیر با کوچکترین حرارت به دلیل سبکی روی شیر جمع می‌شد و تصور بر این بود که شیر بسیار پرچرب است ولی آن چربی متراکم شده، چربی کل شیر بود. در حقیقت با تکنولوژی هموژن مولکول‌های خرد شده چربی در کل آن پخش می شود و مصرف کننده شیر را ابتدا تا انتها با یک میزان چربی مصرف می کند.
 


🔴 لینک های مفید: شبیه ساز منظومه شمسی , استخاره با قرآن , فال حافظ آنلاین ,
میزبانی شده توسط سرورهای قدرتمند افیکس هاست

بالا