استریلیزه یعنی کشتن باکتری های یک وسیله یا یک ماده غذایی با حرارت
در استرلیزه کردن مواد غذا پس از درز بندی به ماده غذایی حرارت میدهند تا باکتری های درونش کشته شود
مثال :
در کارخانه های کنسرو سازی پس از بسته شدن درب کنسرو ، کنسرو ها را از یک تونل بخار عبور میدهند تا باکتری های درون کنسرو کشته شوند .
زمانی که کنسرو بدون باکتری باشد دیگر فاسد نمیشود مگر این که درب آن باز شود .
شاید الان سوال پیش بیاد که چرا کنسرو تاریخ انقضا دارد ؟
استریلیزه کردن باعث کشته شدن 100% باکتری ها نمی شود و همیشه حدود 0/001 % از باکتری ها زنده می مانند و به آرامی تکثیر می شوند .